Header afvalstromen

Nieuws

Nieuwsbericht - 25 maart 2020

Minister komt medewerkers afvalsector persoonlijk bedanken voor hun inzet

Werkbezoek aan Reniwi in Moerdijk en HVC in Dordrecht

Minister Van Veldhoven van Wonen en Milieu heeft vandaag verschillende afvalverwerkers bezocht om de medewerkers een hart onder de riem te steken. “Jullie zijn een cruciale sector en het is fijn dat jullie aan het werk blijven zodat Nederland schoon blijft”, aldus Van Veldhoven.

Als eerste bezocht de minister Renewi in Moerdijk, waar ziekenhuisafval wordt verzameld. Personeel komt dagelijks letterlijk heel dicht bij het coronavirus. Ziekenhuisafval wordt in speciale goed afsluitbare tonnen ingezameld, zodat medewerkers van Renewi geen gevaar lopen in dit belangrijke werk.

Aansluitend bezocht Van Veldhoven HVC in Dordrecht waar zijn met verschillende medewerkers van de ophaaldienst sprak. “Jullie doen belangrijk werk dat ook in deze bijzondere tijd doorgaat. Cruciaal dat het ophalen en verwerken van afval doorgaat. Waar we kunnen, zullen we de sector helpen.”

Ook nam de minister een kijkje bij de het afvalbrengstation in Dordrecht, waar het sinds de strenge maatregelen het drukker is dan ooit te voren. Zo liep de wachttijd zaterdag op tot tweeëneenhalf uur. “Logisch dat veel mensen nu een grote schoonmaak houden, maar ook de veiligheid van de medewerkers op milieustraten staat voorop. Dus als je komt, heb geduld", aldus Van Veldhoven.

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Europa

Europa

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen

Duurzame energie

Duurzame energie

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid