Nieuws

Nieuwsbericht - 4 maart 2021

Waardering volop getoond tijdens Week van de AfvalHelden

Week van de AfvalHelden

Op dag vier van de Week van de AfvalHelden leggen we een extra accent op waardering, maar eigenlijk gaat het daar de hele week al om. En dat gebeurt volop. Op de sociale media wemelt het van de mooie voorbeelden waaruit de waardering blijkt. Inwoners schrijven kaartjes, taart en ontbijtjes worden uitgedeeld, en posters en tekeningen worden opgehangen. In diverse filmpjes komen de AfvalHelden zelf aan het woord en geven zij aan waarom zij trots zijn op hun beroep. De Helden van Waardlanden kregen zelfs een gedicht van de inwoners van Alblasserwaard.

De AfvalHelden van reinigingsdienst Waardlanden ontvingen vanmiddag een wel heel bijzondere blijk van waardering. Inwoners van Alblasserwaard vroegen een dichter een bespiegeling te geven op het werk van de Helden. Van dat gedicht is een film gemaakt, die vanmiddag werd getoond aan de medewerkers. Het gedicht van Jos van Hest is geschreven voor alle mannen en vrouwen die dagelijks afval ophalen en zorgen dat het daarna grotendeels een nieuwe toepassing krijgt. Op die manier dragen deze AfvalHelden bij aan een betere en schonere wereld.

Bekijk de film hier: https://youtu.be/zUyu8cwQ7is 

Blijvend waardering tonen

Ook na de Week van de AfvalHelden blijft het tonen van waardering belangrijk. Tijdens een online talk neemt Arjella van Scheppingen ons vandaag mee in de manieren waarop je waardering kan uiten naar je collega’s. Ze geeft concrete voorbeelden en handige tips die je binnen je eigen organisatie blijvend kan toepassen. Het webinar is na vandaag terug te kijken via het youtube-kanaal van de NVRD.

Weekprogramma

Afgelopen maandag ging de Week van de AfvalHelden van start. Een week lang staan alle AfvalHelden in de branche in het zonnetje. Meer dan 80 organisaties verspreid over heel Nederland sloten zich aan bij het initiatief. De activiteiten van de organisaties kunnen op social media gevolgd worden via #AfvalHelden en/of #WeekvandeAfvalHelden. Op www.weekvandeafvalhelden.nl is een speciale feed aangemaakt waar je kan zien wat er allemaal gebeurt.

Daniëlle van Vleuten

Contactpersoon
Daniëlle van Vleuten

Daniëlle van Vleuten op LinkedIn

Jennifer Koster-Bos

Contactpersoon
Jennifer Koster-Bos

Jennifer Koster-Bos op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Europa

Europa

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen

Duurzame energie

Duurzame energie

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid