Header fietser

Nieuws

Nieuwsbericht - 17 november 2021

Campagne voor meer vrouwen en jongeren in de sector

Campagne 'Maak werk van een schonere wereld!' gestart

Bedrijven in de sector GEO (Grondstoffen, Energie en Omgeving) willen meer diversiteit in hun personeelsbestand. Daarvoor werken ze hard aan de werving van meer vrouwen en jongeren. De bedrijven willen het aandeel vrouwen de komende vijf jaren laten groeien van 15 naar 25 procent, het aandeel jongeren van 8 naar 15 procent. Om de instroom te stimuleren, lanceert O&O fonds GEO de campagne 'Maak werk van een schonere wereld!'.

Via social media en buitenreclame wordt verwezen naar de website Maak werk van een schonere wereld. Later deze maand volgt een uitgebreide mediacampagne.

Verhalen mensen uit de sector

Tien jonge en vrouwelijke werknemers delen op de website hun ervaringen. Ze vertellen over de voordelen van het werken in de sector en laten weten blij te zijn met de opleidingsmogelijkheden, de flexibele werktijden en de mogelijkheden om door te groeien. Zij maken ook duidelijk welke vooroordelen onterecht aan de sector kleven.

Bedrijven en functies

Door twee korte vragen te beantwoorden (‘wat voor werk wil je doen?’ en ‘waar wil je werken?’) ontdekken de bezoekers van de website eenvoudig welke bedrijven en functies goed bij hun wensen passen. Werkgevers kunnen zich op de website presenteren. Geïnteresseerden vinden zo gemakkelijk de weg om te solliciteren.

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Europa

Europa

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen

Duurzame energie

Duurzame energie

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid