Nieuws

Nieuwsbericht - 8 maart 2022

Boris van der Ham zet AfvalHelden GP Groot in het zonnetje

Week van AfvalHelden 2022

Op de eerste dag van de Week van de AfvalHelden bracht Boris van der Ham, voorzitter van de Vereniging Afvalbedrijven, een bezoek aan GP Groot en Sortiva in Alkmaar. Hij sprak daar met enkele medewerkers. Helden, die zich bij deze bedrijven onder meer bezig houden met houtrecycling en sortering van verschillende afvalstromen. “We staan allemaal achter jullie.”

#AfvalHelden #WeekvandeAfvalHelden #trots

De voorzitter nam een kijkje bij de houtrecyclinginstallatie (HRI) en de afvalsorteerinstallatie (ASI). De HRI is 142 meter lang en heeft een verwerkingscapaciteit van 70.000 kilogram per uur. De installatie verwerkt zowel A-hout als B-hout tot houtsnippers. A-hout kan opnieuw worden gebruikt voor de productie van nieuw hout. B-hout, bouw- en sloophout en afval van de houtverwerkende industrie, wordt vooral bewerkt tot brandstof voor bio-energiecentrales. De grote ASI is geschikt voor de verwerking van bouw- en sloopafval, grof huishoudelijk afval en sorteerbaar bedrijfsafval. Met deze installatie wordt een scheidingspercentage van 70 procent gerealiseerd.

Compliment aan Alle Helden

Boris was onder de indruk van de activiteiten en het enthousiasme van de medewerkers. Hij gaf hen een groot compliment voor hun werk en toewijding. “Jullie doen heel belangrijk werk. Dat hebben we de afgelopen jaren ook weer gezien. We staan allemaal achter jullie”, aldus de voorzitter. Ook deelde hij De AfvalHeld uit, het magazine voor en door AfvalHelden dat speciaal voor de week is gemaakt.

Boris geeft Ron, Operator ASI, een exemplaar van het magazine De AfvalHeld (fotografie: Erik Boschman)

Week geopend door staatssecretaris

Van maandag 7 tot en met zondag 13 maart is het de Week van de AfvalHelden. Dan zetten gemeenten, organisaties, bedrijven en inwoners in het hele land de bijna 30.000 professionals die werken in de afvalbranche in het zonnetje. Afvalinzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking: werk dat essentieel is voor een goed draaiende samenleving en de transitie naar een circulaire economie. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen, verzorgde gisterenochtend de kick-off bij Rd4 in Heerlen. “Hetgeen dat me het meest bij zal blijven is de trots van de medewerkers op het vak dat ze uitvoeren. En de kennis die ze hebben, want iedereen doet best wel specialistisch werk. Het is terecht dat we deze week voor jullie als AfvalHelden organiseren”, zei de staatssecretaris aan het einde van haar bezoek.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat opende de week bij Rd 4 in Heerlen (foto: still uit vlog RD4)

De Week van de AfvalHelden is een initiatief van NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en het O&O fonds GEO. De week vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Meer informatie over de week is te vinden op www.weekvandeafvalhelden.nl.

Daniëlle van Vleuten

Contactpersoon
Daniëlle van Vleuten

Daniëlle van Vleuten op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Europa

Europa

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen

Duurzame energie

Duurzame energie

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid