EEW Energy from Waste Delfzijl B.V.

naam bedrijf:

EEW Energy from Waste Delfzijl B.V.

postbus:

17

postcode:

9930 AA

plaats:

Delfzijl

bezoekadres:

Oosterhorn 38

postcode:

9936 HD

plaats:

Farmsum

telefoon:

0596 - 674000

mailadres:

info@eew-energyfromwaste.com

website:

www.eew-energyfromwaste.com

activiteiten:

EEW Energy from Waste Delfzijl B.V. houdt zich bezig met de ontwikkeling, bouw en exploitatie van een afvalenergiecentrale voor huishoudelijk- en bedrijfsafval op het industrieterrein Oosterhorn in Delfzijl.
De afvalenergiecentrale garandeert duurzame energielevering voor de lange termijn aan industriële kanten in het industriegebied Oosterhorn. EEW Delfzijl BV levert haar stoom op specificatie aan haar klanten via een bovengrondse infrastructuurnetwerk. Haar kanten worden verzorgd met stoom van 23, 14 en 7 bar. Daarnaast beschikt EEW Delfzijl BV over een turbine die uitgerust is met extractiemogelijkheden. Hierdoor behoort EEW Delfzijl BV tot een van de meest energie-efficiënte afvalenergiecentrales in Nederland. De behandeling van rookgassen vind plaats in een zogenaamde droge rookgasreiniginginstallatie en is gebouwd volgens de laatste stand der techniek. Naast de 55 directe arbeidsplaatsen voor het operationele bedrijf van de installatie geven zij werkgelegenheid aan ongeveer 100 indirecte arbeidsplaatsen.
De capaciteit van de afvalenergiecentrale bij een thermisch vermogen van 120 MW bedraagt rond de 384.000 ton per jaar. Daarmee kan tot maximaal 30 MW stroom geleverd worden. De installatie is sinds 2010 in bedrijf.

actief in:

Nederland, Europa.