Header fietser

Nieuws

Nieuwsbericht - 16 februari 2022

Landelijke Compostdag 2022 gaat door

Veertiende editie op zaterdag 26 maart

Het kabinet schrapt vrijwel alle coronamaatregelen en stelt de samenleving weer open. De Landelijk Compostdag op zaterdag 26 maart gaat dan ook door. Bedrijven en gemeenten waren al gestart met de voorbereidingen om de Compostdag succesvol en veilig te kunnen organiseren. Tijdens de Landelijke Compostdag wordt op veel plekken in het land eenmalig compost uitgedeeld. Het evenement trekt altijd veel bezoekers.

De afgelopen twee jaar moest de Vereniging Afvalbedrijven de Landelijke Compostdag vanwege de coronapandemie annuleren. Om verspreiding van het coronavirus in te dammen, moest samenkomst van groepen mensen zoveel mogelijk worden vermeden en konden geen evenementen plaatsvinden.

Voorjaar weer een Compostdag

Alle seinen staan nu op groen om de Landelijke Compostdag dit voorjaar weer te organiseren. De bedrijven en gemeenten houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat de Compostdag op een verantwoorde en veilige manier plaatsvindt. Enkele organisaties kiezen bijvoorbeeld voor een ‘Click en Collect’-systeem, waarbij vooraf een tijdslot geboekt moet worden. Voor de plannen in de eigen omgeving is het verstandig berichtgeving in de lokale media in de gaten te houden of te informeren bij de eigen gemeente of het composteerbedrijf in de buurt.

Compost terug voor goed scheiden gft

Tijdens de Landelijke Compostdag delen gemeenten en bedrijven compost uit om burgers te bedanken voor het scheiden van gft-afval. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt. Alleen van schoon gft kan schone kwaliteitscompost worden gemaakt. Kwaliteitscompost zorgt voor een gezonde bodem waarop ons voedsel wordt verbouwd.

Jennifer Koster-Bos

Contactpersoon
Jennifer Koster-Bos

Jennifer Koster-Bos op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen