Header fietser

Nieuws

Nieuwsbericht - 18 mei 2021

Groei Keurcompostlocaties

De kwaliteit van compost neemt steeds verder toe. Het aantal composteerlocaties met het Keurcompost-certificaat is gestegen tot zestig. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse bodem. Compost levert een bijdrage aan de bodemvruchtbaarheid en zorgt voor een duurzame teelt van ons voedsel.

Het branchekeurmerk Keurcompost geeft zekerheid dat de gecertificeerde compost voldoet aan strenge kwaliteitseisen, die veel strenger zijn dan de wettelijke eisen aan compost. Compost mag alleen het stempel Keurcompost dragen wanneer deze afkomstig is van een Keurcompost-gecertificeerde producent (composteerbedrijf). Bovendien moet door analyses zijn vastgesteld dat de betreffende partij compost voldoet aan de producteisen van Keurcompost.

De Noord-Brabantse locatie De Kempen van Den Ouden Groenrecycling BV. ontving recent het Keurcompost-certificaat. Afgelopen jaar nam het aantal gecertificeerde Keurcompostlocatiesal flink toe. In 2020 werden Gebr. van der Putten in Noordwijk, Van Berkel Biomassa & Bodemproducten BV in Etten-Leur, Van Iersel Deurne, Van Iersel Gilze, Van Iersel Ravenstein en Renewi Stadskanaal gecertificeerd volgens het branchekeurmerk.

 

Jennifer Koster-Bos

Contactpersoon
Jennifer Koster-Bos

Jennifer Koster-Bos op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen