Nieuws

Artikel - 27 juni 2024

Rijden met de portaalwagen én met de oldtimer

AfvalHeld aan het woord

Overdag rijdt Rob Stange van Rucphen naar Moerdijk met een portaalwagen van Renewi om kleine containers (bouwbakjes) te verwisselen. In zijn vrije tijd rijdt hij graag met het gezinscampertje, een Mercedes 206D waar maar liefst 4 slaapplaatsen in te maken zijn.

“Via, via ben ik 6 jaar geleden bij Renewi terechtgekomen en dat bevalt me prima, had ik 10 jaar eerder moeten doen”, vertelt Rob. “Geen stress zoals in mijn vorige baan. Ik heb eerst een half jaar als belader op de vuilniswagen gewerkt en vervolgens via Renewi mijn groot rijbewijs en diverse chauffeurscertificaten gehaald.”

'Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen'

Mercedes 206D

Ook in zijn vrije tijd rijdt Rob graag rond, maar dan in de oldtimer die hij samen met zijn vrouw heeft en onderhoudt. “We hebben een Mercedes 206D uit de jaren ‘70 die we van mijn schoonmoeder overgenomen hebben. We hebben mooie tochten gemaakt, bijvoorbeeld naar Normandië.” Nu zij jonge kinderen hebben (2 en bijna 4 jaar) zijn dergelijke tochten even niet handig, die willen na een uurtje uit hun stoeltje. Kamperen kan wel, mits niet te lang en niet te warm. Het blijft een eenvoudig campertje.

Nooit klaar

Er valt ook wel wat te klussen aan de oldtimer, onderdelen slijten en onderhoud is altijd nodig. “We hebben ’m met roestwerende ijzerverf standgroen geverfd. Gewoon met een roller, een tip van een collega. Want of je ‘m spuit of rolt, je krijgt toch weer roestplekjes. Je bent eigenlijk nooit klaar.”

Auteur
Inge Heuff - @copyright

Inge Heuff op LinkedIn

Daniëlle van Vleuten

Contactpersoon
Daniëlle van Vleuten

Daniëlle van Vleuten op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?