Header fietser

Nieuws

Artikel - 14 mei 2024

Roy de Haan: 'Geen dag is hetzelfde'

AfvalHeld aan het woord

Elke dag gaat Roy de Haan met plezier naar zijn werk, elke dag is anders. Er is maar één ding dat zijn plezier vergalt: de hoeveelheid rotzooi die in het aangeleverde groente-, fruit- en tuinafval (gft) zit.

Spreek met Roy over zijn werk en het enthousiasme spat ervan af. Met zijn 36 jaar is hij nog steeds een van de jongsten binnen Valor Compostering in Sint-Oedenrode, maar wel eentje met een flinke bak ervaring. “Ik ben graag buiten en ik hou van aanpakken. Valor Compostering kende ik omdat ik tijdens vakanties wel bijsprong. Toen er een plaats vrijkwam heb ik gesolliciteerd.”

"Het werk verveelt nooit"

Meewerkend

Dat was bijna 20 jaar geleden en inmiddels is Roy opgeklommen tot meewerkend voorman. En ‘meewerkend’ betekent voor hem dat hij ook echt meewerkt. “Het werk verveelt nooit, maar deze functie is net wat diverser. Ik werk buiten, doe de administratie, regel vervanging tijdens ziekte of vakantie, help mijn collega’s of zit in de technische ruimte. Ik kan elke ochtend bedenken wat ik die dag ga doen, maar het gebeurt vaak genoeg dat de dag heel anders verloopt.”

Glas

In al die jaren dat hij nu werkt, merkt hij dat in het gft steeds meer rotzooi zit. Daar begrijpt Roy niets van. “Je kunt overal glas, papier en plastic gratis inleveren, waarom doe je het dan bij het gft? Vooral glas is een probleem, dat versplintert. Wij proberen hier een mooi product te maken. Dat is op deze manier lastig én ondertussen moeten we hele partijen afkeuren. Dat is niet duurzaam. De mensen snappen blijkbaar niet wat dit voor gevolgen heeft.” Gemeentes mogen daar echt meer aandacht aan besteden, wil Roy maar gezegd hebben.

Iets nieuws

Sinds kort zit Roy ook in de gezamenlijke ondernemingsraad van Ortessa Groep waar Valor Compostering deel van uitmaakt. “Na het vertrek van een collega zou niemand van Valor meer in de OR zitten. Dat is geen goede zaak, daarom heb ik me aangemeld. Het is ook interessant om te horen wat er binnen de organisatie speelt. Bovendien sta ik er altijd open voor om iets nieuws te leren.”

Auteur
Inge Heuff - @copyright

Inge Heuff op LinkedIn

Daniëlle van Vleuten

Contactpersoon
Daniëlle van Vleuten

Daniëlle van Vleuten op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen