Nieuws

Nieuwsbericht - 21 mei 2024

Maak kennis met de Arbocatalogus Afvalbranche tijdens een webinar

Werk je in de afvalbranche en ken je de Arbocatalogus Afvalbranche nog niet? Of weet je niet goed hoe je deze kunt gebruiken bij je werk? Laat je dan informeren over de Arbocatalogus Afvalbranche tijdens het webinar dat de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche op dinsdag 4 juni organiseert tijdens de Week van de Veiligheid in de afvalbranche.

De Arbocatalogus Afvalbranche is dé standaard voor veilig en gezond werk in onze branche. Het is een op de praktijk gebaseerd online instrument, dat maatregelen geeft voor vele, mogelijke risico’s. Een handig hulpmiddel voor werkgevers en werknemers om ongevallen te voorkomen of in elk geval te beperken. In de arbocatalogus kunnen effectieve maatregelen worden gevonden voor in de eigen RI&E geïnventariseerde risico’s.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 4 juni om 10.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden is mogelijk op www.arbocatalogus-afvalbranche.nl.

Week van de Veiligheid

Het webinar vindt plaats tijdens de Week van de Veiligheid, een initiatief van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche. De week vindt jaarlijks plaats in de eerste week van juni en loopt dit jaar van 3 tot en met 7 juni. Tijdens de week staat veilig en gezond werken in de afvalbranche centraal. Op diverse locaties, verspreid over het land, vragen bedrijven op een of meer dagen, op verschillende manieren extra aandacht voor de afgesproken arboregels. Regels waaraan niet alleen medewerkers zich moeten houden, maar ook leveranciers, inhuurkrachten, bezoekers en klanten. De Vereniging Afvalbedrijven en haar leden doen mee aan de Week van de Veiligheid.

Jennifer Koster-Bos

Contactpersoon
Jennifer Koster-Bos

Jennifer Koster-Bos op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid