Header afvalstromen

Nieuws

Nieuwsbericht - 2 juli 2024

Chris Jansen nieuwe staatssecretaris van Milieu

Vanochtend kwam de nieuwe regeringsploeg bijeen voor de bekende bordesfoto op de trap voor Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Het nieuwe kabinet kan aan de slag met het 'akkoord op hoofdlijnen'.

Alle ministers en staatssecretarissen werden beëdigd door Koning Willem-Alexander. Voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan minister Barry Madlener en staatssecretaris Chris Jansen (beide PVV) werken aan een mooier Nederland. VVD’er Sophie Hermans is de minister voor het nieuwe ministerie van Klimaat en Groene Groei. Het beleid voor de circulaire ecnomie blijft onderdeel van het ministerie van IenW.

Tijdens de hoorzitting met de Tweede Kamer zei Chris Jansen dat het met oog op geopolitieke ontwikkelingen en de eindigheid van grondstoffen verstandig kan zijn circulair te denken. Als staatssecretaris wil hij Nederland vooral verleiden om hiermee aan de slag te gaan en dit niet afdwingen. 

Chris Jansen (1966) was hiervoor gedeputeerde in de provincie Flevoland. Daar had hij onder meer het Fonds Verstedelijking Almere in zijn portefeuille met daarbinnen de programmalijn Circulaire Economie en Energie.

Chris Jansen, staatssecretaris van IenW

Onze nieuwsbrief
ontvangen?