Header afvalstromen

11 januari 2021

VACATURE: Beleidsmedewerker

Help jij ons verder te positioneren als partner in de circulaire economie? Wil jij werken voor een sector die het verschil kan maken door afval te verwerken tot nieuwe grondstoffen? Weet jij onze visie – samen met leden en collega’s – te vertalen in concrete standpunten? Dan komen we graag met jou in contact.

De Vereniging Afvalbedrijven zoekt een Beleidsmedewerker (32-38 uur)

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker signaleer en analyseer je zelfstandig ontwikkelingen in beleid, wetgeving en de maatschappij waarmee afvalbedrijven worden geconfronteerd. In overleg met collega’s en leden ontwikkel je strategieën om actief op deze ontwikkelingen in te spelen. De transitie naar de circulaire economie is in volle gang. De ontwikkelingen gaan snel en dat brengt voor bedrijven uitdagingen met zich mee. Binnen de Vereniging Afvalbedrijven zorg jij er voor dat onze leden op de juiste manier met deze uitdagingen omgaan.

Ben jij dat?

Je weet snel tot de kern van ingewikkelde onderwerpen door te dringen. Snapt wat het werken in een branchevereniging betekent. Je bent zorgvuldig in je werk en relaties en weet goed om te gaan met belangentegenstellingen. Je bent bereid een breed scala aan vraagstukken aan te pakken, gaat hier resultaatgericht mee om. Daarvoor schroom je ook de inhoud van een wet- of beleidsnotitie niet. Je legt gemakkelijk contact en weet je punt te maken. Samenwerken zit in je natuur, je weet anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Waar nodig ben je bereid een collega werk uit handen te nemen. Je hebt gevoel voor humor en bent communicatief sterk, zowel in woord als met de pen.

Wij vragen

• Een academisch denk- en werkniveau
  • Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen
  • Circa 5 jaar relevante werkervaring
  • Ervaring met de afvalbranche of in een brancheorganisatie is een pré

Wij bieden

• Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
  • Informele werksfeer en gemotiveerde collega’s
  • Goede arbeidsvoorwaarden

Met wie werk je samen?

Het bureau van de vereniging is gevestigd in ’s-Hertogenbosch (nabij Centraal Station) en telt twaalf medewerkers. Het werken als team staat centraal binnen het bureau. In diverse overlegvormen werk je samen met vertegenwoordigers van de leden. Daarnaast zoek je de samenwerking op met andere brancheorganisaties en stakeholders.

Wie zijn wij?

De Vereniging Afvalbedrijven behartigt de belangen van bedrijven die actief zijn in de totale afvalketen: preventie, inzamelen, transport, sorteren, bewerken, recyclen, composteren, vergisten, verbranden en storten van afval. Als verbinder van belangen en partijen in de keten, is de Vereniging Afvalbedrijven een belangrijke partner in de transitie naar de circulaire economie. Een economie waarin het sluiten van kringlopen en het terugwinnen van grondstoffen, materialen en energie centraal staan. Meer informatie over de Vereniging Afvalbedrijven kun je vinden op deze website.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met directeur Robbert Loos, telefoon 06-22 95 96 20.
Een korte motivatie met CV kun je mailen naar info@verenigingafvalbedrijven.nl of sturen naar:
Vereniging Afvalbedrijven
t.a.v. R. Loos
5202 CD ’s-Hertogenbosch
onder vermelding van ‘vacature’ in de onderwerpregel of op de envelop. Je reactie ontvangen wij graag uiterlijk maandag 25 januari 2021.

acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Onze nieuwsbrief
ontvangen?