25 januari 2021

VACATURE: Adviseur Strategische Communicatie en Public Affairs

Help jij ons verder te positioneren als partner in de circulaire economie? Wil jij werken voor een sector die het verschil kan maken door afval te verwerken tot nieuwe grondstoffen? Weet jij onze visie – samen met leden en collega’s – te vertalen in concrete standpunten? Onderhoud jij de juiste relaties met journalisten om daar ons verhaal kwijt te kunnen? Beweeg jij je graag in de Haagse wandelgangen? Dan komen we graag met jou in contact.

De Vereniging Afvalbedrijven zoekt een Adviseur Strategische Communicatie en Public Affairs (32-38 uur)

Wat ga je doen?

Als adviseur signaleer en analyseer je zelfstandig ontwikkelingen en vraagstukken waarmee afvalbedrijven worden geconfronteerd. Daarvoor volg je de media en de agenda van de Tweede Kamer. In overleg met collega’s en leden ontwikkel je strategieën om actief op deze ontwikkelingen in te spelen.

Ben jij dat?

De persoon die wij zoeken neemt initiatief, kan standpunten stevig formuleren en weet deze uit te dragen. Daarvoor schroom je ook de inhoud van een wet- of beleidsnotitie niet. Je legt gemakkelijk contact en bent een assertieve netwerker die zijn weg kent in Den Haag. Samenwerken zit in je natuur, je weet anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Waar nodig ben je bereid een collega werk uit handen te nemen. Je hebt gevoel voor humor en bent communicatief sterk, zowel in woord als met de pen.

Wij vragen

• Een academisch denk- en werkniveau
  • Ervaring met externe communicatie in brede zin, waarvan minimaal 4 jaar als media-adviseur
  • Kennis van wetgevings- en politieke processen
  • Ervaring in een brancheorganisatie is een pré

Wij bieden

• Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
  • Informele werksfeer en gemotiveerde collega’s
  • Goede arbeidsvoorwaarden

Met wie werk je samen?

Het bureau van de vereniging is gevestigd in ’s-Hertogenbosch (nabij Centraal Station) en telt twaalf medewerkers. Het werken als team staat centraal binnen het bureau. In diverse overlegvormen werk je samen met vertegenwoordigers van de leden. Je valt onder de directe verantwoordelijkheid van de directeur.

Wie zijn wij?

De Vereniging Afvalbedrijven behartigt de belangen van bedrijven die actief zijn in de totale afvalketen: preventie, inzamelen, transport, sorteren, bewerken, recyclen, composteren, vergisten, verbranden en storten van afval. Als verbinder van belangen en partijen in de keten, is de Vereniging Afvalbedrijven een belangrijke partner in de transitie naar de circulaire economie. Een economie waarin het sluiten van kringlopen en het terugwinnen van grondstoffen, materialen en energie centraal staan. Meer informatie over de Vereniging Afvalbedrijven kun je vinden de website.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met directeur Robbert Loos, telefoon 06-22 95 96 20.
Een korte motivatie met CV kun je mailen naar info@verenigingafvalbedrijven.nl of sturen naar:
Vereniging Afvalbedrijven
t.a.v. R. Loos
5202 CD ’s-Hertogenbosch
onder vermelding van ‘vacature’ in de onderwerpregel of op de envelop.

acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Onze nieuwsbrief
ontvangen?