Werkplekconcept volgens de circulaire principes

Nieuwsbericht - 11 juni 2015

Koninklijke Ahrend lanceert Ahrend Balance: het meest modulaire en duurzame werkplekconcept uit zijn geschiedenis. Balance is ontworpen volgens de laatste circulaire principes, is volledig recyclebaar en Cradle to Cradle Silver Certified™.

Concept & Design Director Arnold Struik: "Bij Ahrend is duurzaam niet zeggen, maar doen. Dat zie je terug in onze designs. Onze ambitie is producten te maken die langer dan één levenscyclus meegaan. Er is daarom al in de ontwerpfase van Ahrend Balance bewust gekozen voor een modulaire opbouw, waardoor het in de toekomst makkelijk kan worden hergebruikt. Het tijdloze design, de hoogwaardige kwaliteit en stabiele constructie zorgen ervoor dat de werkplek jarenlang mee kan." In combinatie met de bureaustoel Ahrend 2020, die ook Cradle to Cradle Zilver gecertificeerd is, wordt een volledig circulaire werkplek gecreëerd.

Met het nieuwe werkplekconcept speelt Ahrend in op de toenemende behoefte aan werkomgevingen op maat. Werkomgevingen die aansluiten op de meest recente ideeën vanuit het nieuwe werken en tegelijkertijd helpen de gewenste identiteit, cultuur en dynamiek van een organisatie te realiseren. Het nieuwe werkplekconcept wordt gekenmerkt door de optimale balans tussen design, ergonomie en functionaliteit. Door het goed doordachte modulaire ontwerp is Ahrend Balance in meer dan 1 miljoen configuraties beschikbaar. Toegepaste en gepatenteerde innovaties zoals het quick-fix-mechanisme en draadloos opladen zorgen ook voor gebruiksgemak. 

Lees meer »