Richtlijnen voor ontwerpen met gerecycled plastic

Nieuwsbericht - 14 oktober 2015

Voor het ontwerpen van producten met gerecycled plastic, ofwel kunststofrecyclaat, zijn de ‘Guidelines Ontwerpen met Kunststof Recyclaat’ ontwikkeld. Een handboek voor productontwerpers en engineers die interesse hebben om recyclaat toe te passen en handvatten zoeken hoe ze dit het beste kunnen aanpakken.

“Het toepassen van recyclaat in producten is een onvermijdelijk onderdeel van overgang van een lineaire naar een circulaire economie”, zegt Ingeborg Gort-Duurkoop, adviseur duurzame innovatie bij Partners for Innovation, "Samen met Philips, Curver, Océ, Schoeller Allibert, AKG en Cumapol hebben we dit handboek inclusief zes video's tot stand gebracht. Met als doel anderen te inspireren om recyclaat toe te passen."

Handboek: van strategie tot praktische richtlijnen

De Guidelines Ontwerpen met Kunststof Recyclaat biedt achtergrondinformatie over de toepassingen van gerecycled plastic: vanaf de strategische keuze voor het toepassen van recyclaat tot het communiceren over producten met recyclaat richting consumenten. Daarnaast bevat het een door Philips ontwikkeld stappenplan voor het introduceren van recyclaat binnen een onderneming en praktische ontwerprichtlijnen voor producten.

Lees meer »