Nationale Snipperdag: gratis papiervernietiging

Vertrouwelijke documenten vernietigen voor meer boomaanplant

Nieuwsbericht - 23 september 2013

Elk jaar organiseert Reisswolf Nederland op de eerste woensdag van oktober de Nationale Snipperdag. Op deze dag kunnen bedrijven en particulieren gratis vertrouwelijke documenten laten vernietigen op één van de vier Reisswolf locaties in Nederland. Dit jaar vindt de Snipperdag plaats op woensdag 2 oktober. Voor iedere kilo vernietigd vertrouwelijk papier doneert Reisswolf een bedrag aan Stichting Nationale Boomfeestdag. Reisswolf is de specialist in opslag, vernietiging en digitalisering van archief, vertrouwelijke documenten en overige data. Reisswolf Randstad BV is onderdeel van Roele De Vries.

De Stichting Nationale Boomfeestdag levert een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie. Jaarlijks worden er in ons land door ruim 115.000 kinderen 200.000 bomen gepland. De Stichting wil kinderen van groep  6 en 7 (9 t/m 11 jaar) leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame leefomgeving en hen laten inzien dat ze zélf een bijdrage kunnen leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld.

Lees meer »

Bij Reisswolf staat duurzaamheid en recycling centraal bij de verwerking van papier. Alle vertrouwelijke documenten worden na vernietiging ingezet als grondstof voor nieuw papier. Echter de papiervezel kan na zeven keer niet meer ingezet worden als grondstof voor nieuw papier. Om papier te blijven produceren wordt aan de meeste papiersoorten vezels van bomen toegevoegd. Bomen zijn niet alleen een belangrijk onderdeel bij de productie van papier, maar ze compenseren ook CO2-uitstoot. Zo zijn bomen een waardevol onderdeel van een duurzame leefomgeving. Voor Reisswolf  is dit voldoende aanleiding om de  Stichting Nationale Boomfeestdag te steunen.