Maltha investeert in nieuwe installatie in Frankrijk

Persbericht leden - 18 december 2013

Maltha Glasrecycling, onderdeel van Van Gansewinkel, neemt vandaag de nieuwe glasrecycling installatie in Izon (dichtbij Bordeaux - Frankrijk) in gebruik. De bestaande installatie werd compleet gemoderniseerd en is nu verdubbeld in capaciteit. Maltha verwerkt op deze locatie afvalglas tot een grondstof voor de glas- en glaswolindustrie. Het grootste deel van deze grondstof wordt aan de dichtbij gelegen glasfabriek van Owens-Illinois (O-I) geleverd. O-I is de grootste glasproducent ter wereld en is mede-aandeelhouder (33%) in Maltha Glasrecycling.

Nieuwe technologieën

Om een zeer zuiver eindproduct van hoge kwaliteit te kunnen leveren aan de glasfabrieken, werd in totaal meer dan 10 miljoen Euro geïnvesteerd in nieuwe technologieën zoals optische scheidingstechnieken en een glaspoeder installatie. Het ingezamelde glas wordt gezuiverd van alle vervuiling, zoals kunststoffen, metalen en steenachtig materiaal (KSP: keramiek, steen, porselein). Dat resulteert in een zeer hoogwaardige nieuwe grondstof, waarin per 1000 kilo materiaal slechts maximaal 25 gram verontreiniging zit.

Lees meer »

Perfecte grondstof

Glas is de perfecte grondstof voor nieuw glas, het is keer op keer opnieuw te gebruiken zonder kwaliteitsverlies. Glasfabrieken maken tot meer dan 80% gebruik van gerecyclede grondstof voor de productie van nieuw glas. Naast leveringen aan de producenten van flessen en potten, levert Maltha ook aan de glaswolindustrie, aan producenten van bouwmaterialen en producenten van keramische tegels.

Circulaire economie

Glas is ook een perfect voorbeeld van een circulair product. Binnen de circulaire economie zijn partnerships in de keten cruciaal. De samenwerking met Owens-Illinois is hier een mooi voorbeeld van. Deze laat zien van hoe het einde van een keten (glasafval) via recycling bij Maltha weer de start van een nieuwe keten wordt in de glasovens van O-I.

Maltha Glasrecycling

Maltha is een toonaangevende Europese speler op het gebied van het verwerken van verpakkingsglas en vlakglas tot schone scherven voor de glasverwerkende industrie. Maltha is onderdeel van Van Gansewinkel en actief in vijf Europese landen met verscheidene gespecialiseerde verwerkingslocaties.