Indaver: niveau 3 CO2 Prestatieladder

Persbericht leden - 25 maart 2014

Indaver heeft onlangs het CO2-bewust Certificaat niveau 3 conform de CO2-Prestatieladder ontvangen van het internationale  certificeringsbedrijf SGS. Dit is een van de manieren waarop Indaver haar missie aantoonbaar maakt: toonaangevend in duurzaam afvalbeheer. De CO2-Prestatieladder is een objectief instrument dat inzichtelijk maakt op welke wijze Indaver haar duurzame ambitie realiseert nu en in de toekomst.

Certificaat niveau 3

Om het certificaat te behalen heeft Indaver haar CO2-Footprint opgesteld, evenals een actieplan met besparingsmaatregelen. Daarnaast wordt er actief gecommuniceerd over de ambities van Indaver op het gebied van energiebesparing en is Indaver betrokken bij sector- en keteninitiatieven. Het behalen van het certificaat is de afronding van een proces waarbij de bovengenoemde aspecten positief zijn beoordeeld.

Lees meer »

Vertrouwde dienstverlenging

Klanten van Indaver blijven uiteraard verzekerd van de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening die zij van Indaver gewend zijn. De certificering maakt transparant hoe Indaver zorgvuldig energiebeheer nastreeft; een van de graadmeters van duurzaam afvalbeheer. Bijkomend voordeel is dat de CO2-Prestatieladder mogelijkheden biedt om samen met klanten die duurzaam willen opereren gezamenlijk een verdere CO2-reductie na te streven. Hoe Indaver dat doet, is terug te vinden op de speciale pagina van haar website www.indaver.nl/duurzame-aanpak/co2-prestatieladder.html

Tonnie Boom, Senior Consultant van SGS (rechts), overhandigt het certificaat aan Marco Goverde, Coördinator Milieu, Veiligheid & Wet- en Regelgeving van Indaver

Achtergrond

Indaver Nederland B.V. maakt deel uit van Indaver nv. Deze internationale organisatie biedt industrie en overheid duurzame oplossingen voor afvalbeheer met haar Total Waste Management en Public Waste Partnerships concepten. De kernactiviteiten van Indaver zijn het beheer van hoogwaardige afvalbeheersystemen en de exploitatie van complexe be- en verwerkingsinstallaties voor huishoudelijk en vergelijkbaar bedrijfsafval, bio-organisch, industrieel en gevaarlijk afval. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Nieuwdorp (Zeeland). In Nederland heeft Indaver ruim 300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties, voornamelijk in Zeeland en Zuid-Holland. Indaver is actief in verschillende Europese landen en telt ruim 1600 medewerkers.

Voor aanvullende informatie over de CO2-Prestatieladder: www.co2-prestatieladder.nl.