AVR opent fabrieksdeuren voor bezoekers

Persbericht leden - 18 september 2017

Afval- en energiebedrijf AVR opent 7 oktober a.s. op haar locatie Rozenburg de fabrieksdeuren voor bezoekers. De dag staat geheel in het teken van de energie die AVR uit restafval haalt en de weg van een ‘waardeloze’ afvalzak naar een waardevolle energiebron. Bezoekers hebben de optie om een tour te volgen en komen op plekken die speciaal voor deze open dag zijn opengesteld voor publiek. De dag, toegankelijk voor jong en oud vindt plaats van 10:00 tot 17:00. Aanmelden is verplicht.

In 2011 was het voor het laatst dat AVR een open dag organiseerde. “Dus des te meer reden om te komen” aldus Pim de Vries, director Waste processing. “We zijn ongelooflijk trots op onze positie in de Rotterdamse haven en de bijdrage die we leveren aan een duurzame wereld waarin niets onbenut blijft. We zijn als samenleving meer dan ooit bezig met het scheiden van afval maar de realiteit is dat er vandaag de dag restafval overblijft dat een bestemming nodig heeft. Dan komen wij in actie. Hoe dat proces er dan vervolgens uitziet, met wie we elke dag samenwerken en hoe we die ‘rest van de rest’ precies omzetten in stadswarmte, elektriciteit, stoom en zelfs stoeptegels, dat laten we de bezoeker graag zien op 7 oktober.”

Het programma

Het programma biedt voor elk wat wils en de bezoeker volgt letterlijk een rode draad in het proces van restafval naar energie en grondstoffen. In de belangstelling staat de noodzaak van afval scheiden tot aan hoe restafval uiteindelijk weer, weliswaar in een andere vorm, een nieuw leven krijgt door middel van stoom, elektriciteit en warmte. Voor kinderen is er een speciale kidshoek ingericht waar geknutseld en gekleurd kan worden. Het gehele programma is te vinden op de website van AVR: www.avr.nl/opendag

Lees meer »